Over Mij

Van Debat-trainer, naar dating-coach voor mannen, naar Personal Development Expert en dan nu ook dating-coach voor vrouwen. Het is een warrige, leuke, uitdagende, maar vooral mooie reis geweest. Tof dat je hier bent uitgekomen. Hoog tijd om jou alles te vertellen over wie ik ben, wat ik doe, hoe Ask a Guy is ontstaan en het aller belangrijkst; wat jij er aan hebt.

In den beginnen

Ik ontdekte mijn liefde voor het trainingen geven enĀ  coachen eigenlijk per toeval. Een vriend die ik kende van de EDS (de debat vereniging van de Erasmus Universiteit) vroeg mij op de bruiloft van een vriend of het mij leuk leek om debattrainingen te gaan geven. Hij was hier een bedrijf in gestart en zocht nieuwe trainers.

Mijn eerste ervaringen als trainer

Dit sprak mij als broekie van begin twintig enorm aan. Mijn studie economie ging vrij matig en ik zocht iets om me weer wat nuttiger door te voelen. Voor ik het wist reisde ik stad en land af om op universiteiten, scholen en bedrijven workshops en trainingen te verzorgen. Maar hoe wordt je van debattrainer een datingcoach? Laten we ons op de grote lijn richten.

Daten vond ik interessant

Als jonge jongen was ik in die periode nog heel erg bezig met daten, vrouwen, man-vrouw dynamiek en alles wat daar bij komt kijken. De focus lag er in die periode dermate op dat ik al snel een eigen visie ontwikkelde en me steeds meer ging bezighouden in het overbrengen daarvan. In eerste instantie beperkte ik me tot mijn vrienden en directe omgeving.

Dating coach

Al snel zag ik in wat mij te doen stond.Dat bracht mij op het idee om op dit vlak trainingen en workshops te gaan geven aan mannen. Via omzwervingen en afslagen bracht dit mij uiteindelijk bij MasterFlirt. De mannen tak van Ask a Guy. Als ik het misschien correcter om te stellen dat Ask a Guy, de vrouwen tak van MasterFlirt is, maar dat terzijde.

Nooit afgestudeerd

Mijn studie aan de Erasmus Universiteit heb ik uiteindelijk nooit afgemaakt. De focus verschoof volledig naar het geven van workshops en het coachen van mensen. Ik mocht bijdragen aan het dating advies boek voor mannen van mijn compaan bij MasterFlirt Tijn van Ewijk. Het best verkochte Nederlands boek op dit gebied. Onderhand zijn er van dat boek meer dan 30.000 stuks verkocht en zit die aan zijn 13e druk.(even opscheppen)

Vaak in de Media

In de rol van mannen-expert en datingcoach heb ik in vele tv-programma’s en radioshows mogen optreden. Maar wat bleek nu. De inzichten die ik toepaste op mannen om ze te helpen hoe doel te bereiken bleken ook effectief in het bedrijfsleven.

Zakelijke Trainigen

Daar begon ik toen trainingen aan te geven. Onder andere over lichaamstaal, leiderschap en blijvende gedragsverandering. Maar ook over luchtigere onderwerpen, zoals het flirten. En dat wordt het interessant. Want dankzij een van die workshop werd ik op het idee gebracht om Ask a Guy op te richten.

Wat wil het geval? Tijdens de lancering van een nieuw luchtje mocht ik een korte workshop geven over lichaamstaal en flirten aan een groepje beautybloggers. Een van de aanwezige dames was Masha. Jazeker, van Beautygloss, vloggloss en de vele andere dingen die ze tegenwoordig doet. Toen al groot, maar nog niet zo een fenomeen als nu.

De start van Ask a Guy is nu alweer een aantal jaar terug. Lange tijd wist ik niet goed wat ik ermee aanmoest. Alleen filmpjes maken? Ook artikelen schrijven? Ga ik ook workshops geven? Kortom, wat moet ik ermee aan? Vele omzwervingen, samenwerkingen met andere YouTubers, bladen en site later ben ik nu ook gestart met een website.

Is er sinds die eerste video met Masha veel veranderd? Jazeker! Zo ben ik vader geworden, ben ik uit de grote stad verhuisd en huppelt er hier een grote witte hond rond die alles vies maakt. Hier op Ask a Guy ga ik ieder geval er alles aan doen om jou van de best mogelijke informatie te voorzien over mannen, dating en relaties!